{ "title": "Adet Döneminde Hamile Kalınır Mı", "image": "https://www.adet.gen.tr/images/adet-doneminde-hamile-kalinirmi.jpg", "date": "21.01.2024 10:42:21", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Adet Döneminde Hamile Kalınır Mı, Adet belli bir yaş üzerindeki genç kızların geçirmiş olduğu sıkıntılı, sancılı, sinirli bir dönemi olmaktadır. Her genç kızın belli bir yaşa geldikten sonra aylık olarak düzenli bir şekilde kanama görmesine adet dönemi denilmektedir. Adet dönemi oldukça sinirli ve stresli olduğundan dolayı bu süre boyunca kişiler çatacak yer aramaktadır. Adet bazen kişiden kişiye değişiklik göstererek az veya çok olabilmektedir. Her bünye aynı olmamaktadır. Bazen kişi çok uzun adet dönemi geçirirken öte yandaki bir başka bayan daha kısa bir adet dönemi geçirmektedir. Fakat adet dönemi 1 gün sürmesi sıkıntılara yol açabilmektedir. Adet döneminde en kısa 2 veya 3 gün olmalıdır. Ayrıca günde 2 pedin değiştirilmesi normal olarak kabul edilmektedir. Ayrıca adet dönemi kadınların en hassas olduğu dönemlerinden bir tanesi olmaktadır. Bu nedenle çoğu kadın bu dönemde yapılan cinsel ilişkiden rahatsız olur ve acı duymaktadırlar. Erkeklerin ise bu konu üzerinde anlayışlı olması hem erkek hem de kadın sağlığı açısından oldukça önemli bir konu olmaktadır. Özellikle bayanın zarar görmemesi açısından çok önemli olmaktadır. Kadının doğurgan olduğu dönemi anlamak için adet döngüsü dönemini bilmek gerekmektedir. Bir ayda olan kanamanın ilk başladığı günden diğer ayda olan kanamanın ilk gününe kadar geçen zamana adet döngüsü zamanı denilmektedir. Genel olarak 28 gün olmaktadır, ama bu 25'te olabilir 35'te olabilir. 28 günde adet olan bir kadında yumurtlama kanamasının ilk damlasını gördüğünüz andan itibaren 14. Gün yumurtlama olmaktadır.

Adet döneminde hamile kalınır mı sorusuna genellikle doktorlar adetli iken ilişkiye girilirse hamile kalınmaz nedeni ise yumurtlama çoktan geçmiş bir sonraki yumurtlamaya da daha var demektir diye cevap vermektedir. Ancak buna güvenerek yola çıkmak oldukça yanlış olmaktadır ve günümüzde böyle gebelik durumlarına birçok örnek bulunmaktadır. Çünkü her kadın aynı olmamaktadır. Her kadında adet süresi ve yumurtlama dönemi bir hayli farklılık gösterebilmektedir. Adet dönemindeki ilişki ile gebeliğin oluşmasında yumurtlama gününün yanı sıra kadın cinsel organında spermlerin yaşam süreleri 48 ile 72 saat olmaktadır ve oldukça önemli rol oynamaktadır. Örneğin adeti 7 gün süren bir kadında, ilişkiye girilmiş ve eğer spermleri 7. Günde bırakmış olunursa, ihtimal dahilinde de olsa vajinanın içerisinde de spermler 7 gün sperm yaşamış olarak düşünürsek bu da 14. Güne denk gelmektedir ve hamile kalması ihtimali oluşmaktadır ve bu şekilde %50 ihtimal olmaktadır. Fakat bir de adet bittikten sonraki iki ya da üç günde görülen küçük lekelenmeler oluşmaktadır. Bu gibi durumda ise lekelenmelerin devam etmesi, adetinizin devam ettiği ya da yumurtlamanın olmayacağı anlamına gelmemektedir. Yumurtlama oluşabilmektedir. Adetli iken içerideki spermlerin yaşayabilme olasılığını dikkate alır isek yine gebelik söz konusu olabilmektedir.

Kısacası adet döneminde küçük bir ihtimal de olsa hamile kalınabilir. Fakat adet döneminde en sağlıklı olanı ilişkiye girmemek olmaktadır. Çünkü adet dönemi en mikroplu ve en hastalıklı bir dönem olmaktadır ve bu dönemde ilişki kişiye zarar verebilir ve hastalık bulaşmasına yol açabilir.
" } ] }